Asikainen Martti Poliittisesti varautunut individuaali

Kun Helsinki haudataan, hyvästi vanha ystävä!

Kuulin tänään jonkinlaisen varmistuksen siitä, että lakkauttamisuhan alla  ollut Radio Helsinki haudataan, tai ainakin sen muoto muuttuu joksikin tunnistamattomaksi ja pelottavaksi. Minä otin uutisen varsin raskaasti, sillä Radio Helsinki on näytellyt huomattavaa roolia siinä, mitä tulee minun musiikilliseen kasvuuni ja uuden musiikin löytämiseen. Se on ollut liki kymmenen vuoden ajan ainoa radiokanava koko Suomessa, jota myös minä olen voinut kuunnella ilman oksennusreaktioita. Minä tunnen useita ihmisiä eri puolilta Suomea, joita kaikkia yhdistää halu kuunnella monipuolista ja miellyttävää radiokanavaa, Radio Helsinkiä.

Elämässäni on lukuisia erilaisia muistoja, joissa läsnä ollut niin Lasse Kurki, kuin Uuge ja hänen Terraariot ja Planetaarionsakin. Olen kuulunut aika ajoin Njassan kovien jätkien kerhoon, Valiojoukkoon, tirkistellyt eri henkilöiden Levylaukkuihin, hengittänyt Veitolan esiin taikomaa ilmaa Helsingin hengessä ja kulkenut Tukevasti ilmassa Jukka Relanderin ja Tuomas Nevalinnan kanssa. Puhumattakaan Aleksi Pahkalan luotsaamasta Mahtavaa Helsinki Mahtavaa -ohjelmasta. Tiedän myös Nick Trianin pitkään vetämän 8 and a half –radio-ohjelman keräävän kuuntelijoita Internetin ääreen jopa ulkomailta asti. Radio Helsingin vahvuus on aina ollut sen monipuolinen ja kattava musiikkitarjonta, sekä asiantuntevat ja leppoisat juontajat, jotka ovat aivan tavallisia ihmisiä.  Ihmisiä, joidenka kanssa voisin aivan hyvin kuvitella juovani yhden oluen.

Omasta mielestäni nyt jos joskus on oikea hetki toteuttaa ihka aito kulttuuriteko ja pelastaa Radio Helsinki. Vaikka sitten valtion varoin, Ylen ylitsepursuavasta pörssistä. Tämä vaikuttaisi positiivisesti myös Ylen tulehtuneeseen imagoon.

-  Radio Helsingin harras kannattaja ulkomailta, jonka radio hiljenee lopullisesti kanavan myötä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen pitkään muuten miettinyt kaupallisissa radioissa sitä vakiokonseptia, jonka myötä studioon lasketaan kaksi miestä ja yksi nainen. Ja sitten tämä nainen esittää pari tuntia pölvästiä ja miehet piikittelevät tämän älystä. Se on todella rasittavaa.