Asikainen Martti Poliittisesti varautunut individuaali

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesän kukat

Aukesipa pioni pohjoisessakin

Juuri tulleen tiedon mukaan imeläkirsikat ovat jo eteläisessä Suomessa kypsyneet. Täällä pohjolassa pioni aukaisi ensimmäisen nuppunsa. Ensimmäisen mansikan söin tänään omasta maasta, joten alkaa se kesä meillekin tulla, vaikka kirsikoissa on vain pienet raakileet.

Tänään alkoi myös pohjatyöt betonihevosen tekoon. Siihen tulee 40 m2 kohopenkki jonka päälle hevonen laitetaan juoksemaan. Minulle voi laittaa kuvaehdotuksia mihin asentoon haluaa hevosen niittokoneen eteen laitettavaksi. Ylituomari sitten päättää miten päin se polle siihe lopulta tulee.

Ötököitä

Hyönteisissä riittää kuvaamista. Samalla mukaan tulee lähikuvia kukista.

Mistä heinäkuun kukasta pidät eniten?

Heinäkuussa pihalla melkein kaikkialla on kukkia. Tämä on yksi parhaista vuoden ajoista eikä se haitta, että helleaalto antoi odottaa itseään kauan. Tänään on ollut tosi hyvä ilma. 

Myös ihanat harakankellot, kurjenkellot, kissankellot kukkivat. Ilmeisesti nämä kellokukat ovat paikkauskollisia. Joka kesä ne nousevat samaan paikkaan. Kellot, varsinkin ne isot, ovat yksi Suomen suven kauneimmista ja näyttävimmistä kukista.

Tämän hetken kukkiva kesä

Joskus muistan kuinka kukkiva appelsiinipuu tuoksuu. Muistan myös kypsien mangojen tuoksun. Ne tuoksut tuovat lämpöisiä ja iloisia muistoja lapsuudesta.

Ikkala tunnetaan syreeniaidoista. Kävelin syreenipuun vieressä ja pysähdyin ihastelemaan alkavaa kukintaa. Luonto-Liiton ja kokeneiden ihmisten mielestä kukkiva kesä on parisen viikkoa myöhässä. Tänään sateisen päivän jälkeen luonto herää ja kukat avautuvat puhtaina.

Julkaise syötteitä